terrasvloeren

De voornaamste mogelijkheden voor terrasvloeren

terrasvloerenVoor veel mensen is het terras een hoogst belangrijke locatie. Het is de ultieme plek om tot rust te komen en te ontspannen in de buitenlucht. Het is als het ware een stukje vakantie in de achtertuin. Daarom wordt er vaak ook veel aandacht besteed aan de inkleding en afwerking bij het aanleggen van een terras. De vele keuzemogelijkheden beginnen al bij de terrasvloeren. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden. Hieronder belichten we kort de voornaamste opties:

  • Houten planken zijn erg populair als oplossing voor terrasvloeren. Ze creëren een erg natuurlijke sfeer en stralen een zekere warmte uit. Vaak gaat het om planken in stevige, tropische houtsoorten. De bekendste houtsoort voor terrasvloeren is nog steeds bangkirai, al zitten er heel wat andere houtsoorten ook fors in de lift.
  • Composiet terrasplanken vormen eigenlijk een combinatie van houtvezel met kunststof. Daardoor krijgt men alle voordelen van hout (uitstraling, warmte,…) zonder de nadelen (vervormingen, opzwellingen, splinters,…) ervan.
  • Kunststof: ook een terrasvloeren volledig in kunststof zijn mogelijk. Dit soort vloeren laten verschillende stijlen toe en blinken uit in duurzaamheid.
  • Terrastegels bestaan in verschillende materialen. Er zijn de klassieke tegels in natuursteen, maar ook betonnen siertegels, keramische tegels of zelf tegels in hout vormen een optie.
  • Klinkers krijgen van veel mensen nog altijd de voorkeur. Ze zijn tenslotte relatief gemakkelijk te leggen en men kan er verschillende motieven in verwerken.

Bij het kiezen van de juiste terrasvloeren is het belangrijk om een geschikte combinatie tussen jouw persoonlijke voorkeuren en de kwaliteit van de materialen na te streven. Stijl is één ding, maar ook duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid moeten zeker in rekenschap worden genomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *