Kunststof terrasplanken

kunststof terrasplankenKunststof terrasplanken zijn om een aantal verschillende redenen heel aantrekkelijk voor iedereen die graag een terras aan wil leggen, maar hierbij ook rekening wil houden met de verschillende factoren zoals het milieu en natuurlijk het onderhoud. Zo zijn de kunststof terrasplanken bijvoorbeeld heel ecologisch verantwoord. Dit komt door het feit dat de planken gewoon gerecycled kunnen worden en dat er op die manier geen nieuwe aardolie nodig is wanneer men nieuwe planken wil gaan maken. Zo kan men er gemakkelijk voor zorgen dat de productie een stuk eenvoudig verloopt en minder schadelijk zal zijn voor het milieu.

Daarnaast wordt er bij de productie van kunststof terrasplanken op die manier voor gezorgd dat het niet nodig is om nieuw hout te kappen wanneer men de planken besteld. De planken zijn daarbij heel gemakkelijk schoon te houden en over het algemeen zullen de planken haast niet verkleuren in het eerste jaar. Al met al is de toepassing op die manier heel milieuvriendelijk, maar heeft men er aan de andere kant ook nog eens heel weinig omkijken naar en kan men op die manier zorgen voor een mooie tuin, die ook mooi zal blijven. De kunststof terrasplanken zijn daarmee een ideale oplossing voor iedereen die graag een mooi terras aanlegt, maar hier liever niet de lasten van heeft.

Terrastegels voor de juiste sfeer

terrastegelsIedereen houdt ervan om lekker te genieten op een zonovergoten terras. Het is de plek bij uitstek om even te ontspannen in de buitenlucht. Daarom is het zo belangrijk dat je er de gewenste sfeer weet op te roepen. Veel wordt bepaald door het kiezen van de juiste terrastegels. Naast het feit dat je natuurlijk de meest kwalitatieve en stevige tegels wil, gaat het er ook om terrastegels te kiezen die passen bij je persoonlijke levensstijl. Voor het inkleden van terrasvloeren bestaan er dan ook heel wat verschillende opties. Naast houten planken of beton- en kleiklinkers bestaan er ook heel wat verschillende terrastegels.

Een van de meest populaire steensoorten voor terrastegels is de blauwsteen. Deze klassieke optie wordt echter snel bijgebeend door exotischere tegels. Een tegel die alvast in de lift zit, is Chinese basalt. Terrastegels in deze steensoort staan bekend om hun antislipeigenschappen en onderhoudsvriendelijkheid. Bovendien kun je kiezen voor allerlei verschillende motieven voor de afwerking. Daarnaast zijn er nog de verschillende soorten keramische terrastegels. Deze tegels bieden een duidelijke esthetische meerwaarde, maar de plaatsing vraagt wel een pak meer werk en precisie (al vraagt het aanleggen van een terras altijd nauwgezetheid). Ook betonnen siertegels  en houten tegels vormen nog steeds geliefde keuzes.

Welke terrastegel past het beste bij jou? Vergelijk de verschillende soorten en beslis waar jij je het beste bij voelt!

Composiet terrasplanken: een hoogwaardige oplossing voor je terras

composiet terrasplankenBen je op zoek naar terrasvloeren die stijl, warmte en uitstraling combineren met duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid? Dan zijn composiet terrasplanken misschien iets voor jou. Dit soort planken zijn opgebouwd uit een homogene combinatie van kunststof en houtvezel. Het is dus een combinatie van moderne technologie met natuurlijke materialen. Net door deze vooruitstrevende samenstelling behoud je alle voordelen van hout, maar worden de voornaamste nadelen uitgeschakeld.

Het is namelijk zo dat composiet terrasplanken volledig waterbestendig zijn. Ze gaan na verloop van tijd dus niet vervormen of opzwellen. De voornaamste ergernis bij houten terrasplanken is dat ze beginnen te splijten door de afwisseling van zomer en vorst, onderhouden, e.d. Met composiet terrasplanken is dat volledig verleden tijd. Je bent zeker van een duurzaam terras, dat nog eens bijzonder onderhoudsvriendelijk is ook. Traditionele houtplanken worden beschadigd door reiniging met een hogedrukreiniger, terwijl dat bij composiet terrasplanken helemaal geen probleem vormt. Bovendien heb je ook geen last van splinters, waardoor je zonder zorgen met blote voeten op het terras kunt wandelen.

Wie kiest voor houtcomposiet heeft ook verschillende keuzemogelijkheden wat kleur en motief betreft. Ten slotte is het ook zo dat composiet planken ecologisch zijn. Er wordt minder hout gebruikt en bovendien zijn de planken 100% recycleerbaar.

De voornaamste mogelijkheden voor terrasvloeren

terrasvloerenVoor veel mensen is het terras een hoogst belangrijke locatie. Het is de ultieme plek om tot rust te komen en te ontspannen in de buitenlucht. Het is als het ware een stukje vakantie in de achtertuin. Daarom wordt er vaak ook veel aandacht besteed aan de inkleding en afwerking bij het aanleggen van een terras. De vele keuzemogelijkheden beginnen al bij de terrasvloeren. Daarvoor bestaan verschillende mogelijkheden. Hieronder belichten we kort de voornaamste opties:

  • Houten planken zijn erg populair als oplossing voor terrasvloeren. Ze creëren een erg natuurlijke sfeer en stralen een zekere warmte uit. Vaak gaat het om planken in stevige, tropische houtsoorten. De bekendste houtsoort voor terrasvloeren is nog steeds bangkirai, al zitten er heel wat andere houtsoorten ook fors in de lift.
  • Composiet terrasplanken vormen eigenlijk een combinatie van houtvezel met kunststof. Daardoor krijgt men alle voordelen van hout (uitstraling, warmte,…) zonder de nadelen (vervormingen, opzwellingen, splinters,…) ervan.
  • Kunststof: ook een terrasvloeren volledig in kunststof zijn mogelijk. Dit soort vloeren laten verschillende stijlen toe en blinken uit in duurzaamheid.
  • Terrastegels bestaan in verschillende materialen. Er zijn de klassieke tegels in natuursteen, maar ook betonnen siertegels, keramische tegels of zelf tegels in hout vormen een optie.
  • Klinkers krijgen van veel mensen nog altijd de voorkeur. Ze zijn tenslotte relatief gemakkelijk te leggen en men kan er verschillende motieven in verwerken.

Bij het kiezen van de juiste terrasvloeren is het belangrijk om een geschikte combinatie tussen jouw persoonlijke voorkeuren en de kwaliteit van de materialen na te streven. Stijl is één ding, maar ook duurzaamheid en onderhoudsvriendelijkheid moeten zeker in rekenschap worden genomen.