terrasoverkapping

Verleng de zomer met een terrasoverkapping

terrasoverkappingHoe vaak zeggen mensen niet: als het hier wat beter weer zou zijn, dan zou ik niet op reis gaan want in ons eigen landje is het toch goed.
Wat is er inderdaad zaliger dan lekker op het terras  te zitten met een hapje en een drankje en genieten van de buitenlucht ?  Helaas worden deze zalige momenten in ons land vaak verpest door de weersomstandigheden.  Dank zij een terrasoverkapping kan men echter deze weersomstandigheden trotseren.

Meer en meer neemt het terras een belangrijke plaats in bij het bouwen of verbouwen van een huis.  Het terras wordt gezien als het verlengde van het huis.  De plastieken tuinmeubeltjes ruimen meer en meer plaats voor degelijke en uiterst comfortabele meubels die gemaakt worden van hoogwaardige materialen.  Voor de aanleg en de inrichting van het terras wordt steeds een groter budget uitgetrokken.  Het is dan ook jammer dat omwille van de weersomstandigheden niet zo vaak van deze ruimte kan genoten worden.

Een goede terrasoverkapping kan hier de ideale oplossing bieden.  Deze investering kan voor meerdere voordelen zorgen:

  1. Je kan meer genieten van je terras; want heel vaak is het in de zomer wel warm genoeg om buiten te vertoeven, maar door een regenbui lukt het niet om buiten te zitten.
  2. Je kostbare meubelen van je terras worden beter beschermd.  Je hoeft niet dagelijks de tuinmeubelen af te stoffen.
  3. Gedaan met het weg en weer sleuren van kussens.
  4. Geen gedoe meer met parasols die omwaaien, waar niet iedereen kan onder zitten en die niet altijd gemakkelijk te verplaatsen zijn van binnen naar buiten of omgekeerd.
  5. Een barbecue plannen hangt niet meer af van de grillen van de weergoden.

Om echt van een terrasoverkapping te kunnen genieten, moet deze uiteraard wel van goede kwaliteit zijn.  Let er op dat de terrasoverkapping gemaakt is van materiaal dat de herfst en de winter kan doorstaan, maar ook stormen in de zomer kunnen vrij hevig zijn.  Daarnaast is een goede afwatering nodig en moet het dakoppervlak groot genoeg zijn.  Het materiaal waarvan de dakoppervlakte gemaakt is, moet voldoende licht door laten.  Tegenwoordig zijn er al terrasoverkappingen die het UV-licht door laten.
Of je voor de plaatsing van een terrasoverkapping een vergunning nodig hebt, vraag je best na bij de gemeente waar u woont.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *