terras aanleggen

Terras aanleggen? Ga nog eens door de checklist

terras aanleggenWil je zelf een terras aanleggen of laat je het binnenkort iemand doen? Ga dan zeker nog eens door  deze checklist: zo ben je zeker dat je terrasplannen helemaal snor zitten.

  • Ligging: een terras is de plaats bij uitstek om lekker buiten te zitten. Even uitblazen na een drukke werkdag of een barbecue in de zomer? Het is des te fijner als er een streepje zon bij komt kijken. Hou dus zeker rekening met de ligging van je terras. Ga na hoeveel zonuren je mag verwachten, maar denk ook eens na over de dominante windrichting (al kan je dat natuurlijk deels oplossen met windschermen). Zorg ook dat het terras een logische aansluiting heeft met de woning.
  • Materiaal: denk goed na over de materialen die je gaat gebruiken. Wil je een terras met tropische houtsoorten aanleggen of kies je voor terrastegels? Tegels en planken hebben zo elk hun eigen kenmerken, en dan zwijgen we nog over de verschillende tegels en planken die er bestaan. Doe dus zeker voldoende navraag.
  • Precisie: wees niet te snel tevreden. Als je een duurzaam terras wil bereiken, dan is precisie erg belangrijk. Er mogen geen oneffenheden in de ondergrond zijn, want dat zou het terras snel beschadigen (doorzakkingen of bulten). Tegelijkertijd mag er ook geen water op het terras blijven staan na een regenbui. Het is dus belangrijk dat je zelf heel nauwgezet tewerk gaat of bekwame vakmannen onder de arm neemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *